Packad

Jag har packat klart och klockan är mer än hon borde med tanke på att det blir tidig morgon. Halv fem ringer klockan och fem ska vi vara iväg. Ironiskt nog vet jag inte riktigt vad jag packat, men det väger i alla fall arton kilo. Jag har en lååååång lista som jag nästan har följt, ändå är jag förvirrad nu. För jag har stängt ryggsäcken och jag tänker inte öppna den igen förräns vi befinner oss på Gotska Sandön. Då ska jag kolla efter och gräma mig över allt som fattas.

Jag har i alla fall vandringskängor och ylleunderställ. Badkläder skippade jag för alla jag pratat med har kommit med domedagsprofetior om skyfall och orkaner. Inklusive gubben som yrar om liemannen och svält. Jag har saltfria nötter och kaffe så jag tror det blir bra. Kikaren fick inte plats men om ön sjunker är det kanske lika bra. Då kan den komma bort och det vore ju ett aber om den inte stod i köksfönstret när det händer något intressant utom synhåll. En katt kan ju gå förbi eller en misstänkt bil kan åka över stallplan. För att inte tala om att grannen kan hämta posten. Det är lika bra att kikaren får bli här hemma.

För övrigt kommer vi hem om en vecka. Men om du är en tjyv som läser det här och gnuggar händerna, så glöm det. För vi lämnar vaktsonen, vakthunden och vakthönsen hemma. Dessutom har pappa med sitt straka ben börjat få upp farten och han har piggar på kryckorna som han fäller ut vid behov. Ett behov kan vars att pricka tjyvar och banditer på smalbenen. Mycket praktiskt.

See ya!