Försommar

Och tiden bara går och går. Jag har i alla fall hunnit med en vandringssemester, en hemkommen dotter med tillbehör, jobb, höskörd och magsjuka sen sist. Allt på skalan utmärkt till fantastiskt, förutom magsjukan. Fast jag överlevde ju och det var ju fantastiskt! Det värsta ögonblicket var när jag satt på toan och kräktes i skurhinken, kallsvettig och svimfärdig och det kom en jävla MYGGA och gjorde sitt irriterande ljud en lång stund innan den bet mig. Jag orkade inte slå ihjäl den. Då grät jag litegrann.

Att vandra på Gotska Sandön och Gotland, det var fantastiskt! Redan på kajen infriades mina förväntningar när en tvättäkta fågelskådare skenade runt på långa smala ben och tittade i kikaren på allt med vingar. Kanske annat med, vad vet jag? Han var fullt utrustad med parkas, basker, runda glasögon, kikare runt halsen och regnställ i fjällrävenryggan som han raskt drog på så fort vi var ute till havs. Han kunde namnet på alla fåglar och jag har honom att tacka för att jag fick syn på den enda säl jag sett i vilt tillstånd. Väl på plats insåg vi att vi var de enda gröngölingarna på ön. Att åka med de första turerna för säsongen är tydligen något som man gör som veteran… Nåväl, vi fick mycket fina turtips och den bästa tältplatsen i lägret! Undrar om vi ska åka tillbaka nästa vår..? Bilder finns på kalbo.nu Nio mil fick vi i benen den här gången, icke inräknat strövtågen i Visby under helgen. De räknas liksom inte i samma skala när det finns caféer och barer i varje hörn.

Nu; planering för sommaren. Måla husknutar och fönsterfoder eller vandra iväg? Kanske hinner jag båda…