Slutsatser

Jag har dragit en del slutsatser idag. En är att lukten av smultron förmodligen är den ultimata doften. Jag kommer inte på något som doftar godare trots att jag tänkt på den saken hela dagen. Tätt efter kommer bebis- och valpdoft, men jag misstänker att hormonerna spelar en ett spratt där och att det träder in någon slags urmoderlig instinkt och att det inte alls är själva doften som är grejen. Smultron alltså.

En annan slutsats jag dragit är att man alltid borde kolla hållfastheten på gamla rep när man sätter upp hängmattor med dem. Eller i alla fall innan man lägger sig i dem.

Jag har ont i ryggen nu.

En till slutsats jag dragit är att jag skulle ha kollat om färgburken innehöll vit eller blå färg innan jag äntligen satte igång med knut- och fönsterfodermålning. Såklart doppade jag aldrig penseln i den blå färgen, men det var förargligt att inte komma igång när jag nu fick tummen ur.

Jag gick in istället och satte mig vid datorn för att skriva rent ett dokument om vem som bott, fötts och dött i ÖstanTröstan. Då upptäckte jag att den 31 november 1858 dog Brita Jansdotter där. Jag vet inte om slutsatsen blir att månaderna hade fler dagar på artonhundratalet eller om det betyder att jag fortfarande inte kan antalet dagar i månaderna…

Efter brännbollsmatchen på midsommarafton konstaterade jag att träningsvärk i benen lätt botas med att cykla en mil och nu tänker jag prova om den slutsatsen gäller även på onda ryggslut.