Den första dieten som kliver in i vårt hus

Jag följer lydigt strömmen och inför 5:2 dieten här i huset. Eller bara till mig faktiskt, SotaRotaBenKnota får sin vanliga skål med hundmat morgon och kväll, utan undantag. Det är min tredje vecka. Första veckan fick jag campylobakter i magen, så efter första fastedagen fastade jag ofrivilligt en hel vecka till. Sedan gjorde jag ett uppehåll med hela dietgrejen och återhämtade mig i flera veckor. Det gick åt.

Andra fasteveckan fastade jag bara en dag. För sedan var jag hungrig och eftersom jag är en lydig människa löd jag min mage och o-fastade.

Nu är det vecka tre och idag har jag fastat hela morgonen. Tur att fastedagsreceptet börjar med blåbärsgröt. Jag har druckit ett par koppar extra med kaffe, det är viktigt att dricka mycket när man fastar. Så hittills känns det bra. När jag kokade lunchsoppan som ska med till jobbet stirrade jag länge på bearnaisesåsen i kylskåpet. Det var lite olustigt, för normalt äter jag inte bearnaisesås till soppa. Eller till lunch. Plötsligt såg den väldigt attraktiv ut bara.

Jag känner mig lite oinspirerad bara. Det blir nog bättre när jag får äta mina hundra gram fisk i kväll.