Älgskogen

Jodå, på fjärde dagen sitter jag i skogen. Och glor på tall och gran. I förrgår såg jag vattenplask från bävern. Det livade upp det hela lite. En dag pickade en gröngöling på alla tallar runtomkring mig och på pin kiv skrek han sitt finaste varningsskrik i tallen bakom mig. På en meters håll ungefär. Jag sket knäck.

Jag är inte ensam i min situation. Resten av jaktlaget sitter också och räknar småfåglar. Till tröst grillar vi korv hemma på lagårdsbacken. Flåölen står orörd i slaktbon och tempererar sig.

Men i kväll, då! Då kan jag i alla fall trösta mig med gamla minnen. För på hygget jag ska titta ut över och se tall och gran har jag skjutit både älg och kronhjort. Då kan jag glädjas åt gamla tider.

Och räkna småfågel.

 

2 reaktion på “Älgskogen

  1. Det kan ju verka tufft som tusan att slänga studsaren över axeln och dra till skogs. I själva verket är det bara en jättelång lektion i tålamod…..

Kommentarer inaktiverade.