Kräksgrop

Det är en märklig valp som kommit till Kalbo. Vanliga Labradorer glufsar i sig maten och lär i regel upp valpar av sorterna Border Collie och Jack Russel att glufsa lika ordentligt. Koftvalpen äter långsamt och ska trugas lite.

En dag åt hon i alla fall upp maten och efter det tog jag ut henne i trädgården för bajsning. Det gjorde hon inte, däremot sprang hon två varv runt växthuset och det blev lite för mycket för en proppfull valpmage. Det var läge för en kräkning istället.

Så- den här märkliga valpen gräver en grop medan kväljningarna tilltar. Sedan kräks hon i gropen. Inte all frukost, som tur var, bara en liten överskottsklutt. Efter det täcker hon över kräkan i gropen. Noga täcker hon över. Hon använder nosen för att skyffla tillbaka jorden och plattar till då och då tills hon är nöjd. Det tar flera minuter.

Vad tänkte hon? Skulle alla spår täckas över ifall det skulle komma en valpätande bjärv förbi? Eller skulle ”maten” sparas till senare tillfälle?

Tror den här vovven kommer att ha en del egna idéer….

4 reaktion på “Kräksgrop

  1. Skön blogg.
    Här ska jag surfa runt en stund.
    Heja heja, duktiga valpan.
    Bättre att gräva ned kräkset än att äta upp det igen :-)

  2. Du är välkommen Mian! Och riktigt fina bilder på temat ”bättre en fågel i handen..” hittade jag på din blogg! Det måste jag börja träna på :)

Kommentarer inaktiverade.