Spårhund

Mitt projekt att förvandla söt koftvalp till grym jakthund har nu pågått en vecka. Ja, jag vet att hon flyttade hit för en och en halv vecka sen, men jag ville inte rivstarta. Jag började med att tillåta SotaRotaBenKnota att släpa hem en hjortskank. Normalt sett får hon lämna sina fynd på stallbacken, men jag tänkte det kunde vara nyttigt med en bit jaktlukt på hemmaplan. Tassa har nog med saker att lära sig på stallbacken utan att behöva blanda in ytterligare moment. Var sak på sin plats.

Hjortskanken var läskig ett halvt dygn ungefär. Sedan blev den smaskig. Snabbt jobbat måste jag säga. Efter det knyckte grannhundarna hem den till sin gård så var det slut med det roliga.

Det första eftersök hon fick prova på var på en försvunnen leverpastejsbit. Från skottplatsen hade leverpastejen gått rakt fram två meter och sedan lagt sig och dött. Tassa fixade det såklart!

I lördags var det dags att träffa jaktlaget. Eftersom jag inte hade någon valpvakt fick jag snällt lämna bössan i vapenskåpet, men att grilla korv i skogen och bekanta sig med två- och fyrbenta vänner gick ju bra ändå. Efter den pärsen sov hon fyra timmar.

Nyss gjorde hon sin andra spårning. En bit korv hade förirrat sig in i tvättstugan, gjort en vinkel mot badrummet och självdött på tröskeln. Den lilla gåtan fixade hon galant! Hon provade dessutom om det gick att upprepa bravaden och hitta korvbiten flera gånger, men där var jag tvungen att göra henne besviken. Jobbet var ju klart liksom.

I morgon tar vi en vilodag.