Julstök

Julen närmar sig. Och vad gör jag? Slår in julklappar? Griljerar skinka? Gör kroppkakor? Nä. Jag gör inget. Förutom att shoppa lite på nätet och sitta lite i syverkstaden gör jag inget. Förutom att promenera med hundar i regnet och putsa på lerinpackad häst gör jag inget. Förutom att äta fem potatisar, en morot och en lök medan jag tittar på julkalendern och Fringe i en konstig blandning gör jag inget.

Något fel är det. Kan det möjligtvis vara avsaknaden av barn som orsakar det totala julraset? Det är liksom ingen som skriker rakt ut när jag stillsamt undrar om pepparkakor är livsnödvändiga. Det är inte någon som knycker pepparkaksdegen i kylskåpet. Inte ens jag själv. Det kan i och för sig bero på att jag inte gjort någon deg.

Ok, i morgon sätter jag fart. Ett: pepparkaksdeg. Två: planering av kroppkakor. Tre: glöggdrickning. (Alkoholfri, oroa er inte, jag skulle aaaaaaaldrig dricka något med alkohol i på en tisdag. Onsdag kanske, men inte tisdag.) Fyra: uttänkning av de sista julklapparna.

Jag är redan trött, jäkla julstök att vara utmattande….

Julgranen skiter jag i nu, enligt gammal Kalbotradition tänker jag tvinga ut de hemvändande barnen i mörkret i sista minuten och hugga en. Barnen kan enligt samma tradition stå hand i hand på skogsvägen med sina små ficklampor i händerna och gråta efter mig när jag stövlar in i skogen på jakt efter Disneygranen med ekorrar och allt. När den snötyngda granen tinat upp är den troligtvis skitful och måste stå i ett hörn.

Det verkar kanske inte så troligt, men jag gillar faktiskt julen. Jag måste bara få upp farten lite.

2 reaktion på “Julstök

  1. Jaa – och hur man än gör så blir det jul iallafall. Och – vips – så är det över!
    Konstigt eller hur? Så- gott nytt år!
    K.H.

  2. Ja, tack vare min fantastiska mamma och pappa blev det jul ändå! Jag gjorde mitt med julmorgon i stallet, kroppkakor och nybakat bröd, men det var de som fixade själva julen. Vi glömde helt bort att regnet slog på rutorna!
    Gott nytt år till er också!

Kommentarer inaktiverade.